Sunday, February 2, 2014

bangga

assalamualaikum

selamat pagi semuaaaaaaaaaaaaaaaaaa..meh nak cerita sikit macam mana idea wawa nak menaip pagi nih datang..

waktu acting acting sidai baju dekat belakang rumah tadi, terkenang pulak zaman wawa kecik kecik dulu setelah menatap baju adik wawa yang paling kecikkkkkkkkkkk sekali..tapi apa kaitan dengan rasa bangga??oke cuba kita lihat, kalau baju baju baby or budak budak yang umur 2-5 tahun nih baju diorang akan disidai dekat ampaian bulat yang boleh bukak tutup macam payung tuh kan kan kan *actually tak tahu nak panggil apa menatang tuh*...so bila dah besar, baju pun dah besar barulah baju tuh boleh sidai dekat ampaian or hanger ja kan..

percaya atau tidak perkara sekecik nih boleh buat seorang kanak-kanak rasa bangga dengan diri dia??sebenarnyaaaaaaa benda nih pernah jadi dekat wawa..bila ibu dah start sidai baju wawa guna hanger, ya allah susah nak gambarkan betapa seronoknyaaaaaa perasan tuh..hahaha rasa bangga sebab kita tahu kita dah makin besar..

sekarang try recall zaman uollss kecik kecik dulu..saat ampa dah tawu basuh pinggan sendiri..dapat tukar berus gigi kartun kepada berus gigi yang lebih dewasa -_- ,dapat lipat baju sendiri ,dapat tidur dalam bilik sendiri, dapat makan guna tangan sendiri, dapat angkat benda2 berat seorang diri..haaaaaa banyak kan...kita dapat rasa kita nih dah besar dah pandai buat macam macam tanpa harapkan bantuan ibu or ayah..tu lah yang teserlah rasa bangga dalam diri tuh..

namun hakikatnya, menjadi dewasa bukanlah sesuatu yang....................................haha langsung tidak seronok kannnnn..but kita kena cari jugak sesuatu yang boleh membanggakan kita sepertimana waktu kita kecik kecik dulu..tapi haaaaaa ada tapi kowt, bangga dewasa nih tak boleh tunggu dan cari ja lebih tapi usaha ZERO!!!misalnya nak berjaya dalam spm, pmr, nak masuk u..kena ada usaha weyyyyyy

lagi satu yang bagi wawa paling paling paling penting..jangan jangan jangan perlekehkan benda benda kecik nih depan budak budak..bagi kita memang la simple gilaaaaaaaaaaaa, but bagi depa benda baru belajar tuh something yang cukup bermakna tawuuuuuuuuuuuu..kita kena sokong dari belakang oke!!!

terserlah semangat keibuaan dalam diriku ewahhhhhhhhh *tersipu malu* abaikan mohon pleaseeeeeee -__-


saat nih wawa tengah tunggu saat nak dapat result..moga boleh banggakan semua orang dengan result tuh..aminnnnn

dan ketika ini, wawa sedang bangga menjadi salah seorang wirawati di Kem PLKN Rimba Taqwa..bila fikir balik, kenapa nak sedih kenapa nak marah..wawa nih yang TERPILIH oke TERPILIH!!!tak semua orang dapat peluang nih..ada yang gila gila nak tapi tak dapat..sumpah wawa cakap PLKN NIH MEMANG BEST GILAAAAAAAAAAAAAA!!!!!trust me ^^


.. turun 2 kg ..


no badan B 293



rasa bangga kot jalan jalan dekat tesco pakai baju ni ^^



TERUSKAN BERBANGGA DENGAN DIRI ANDA, DENGAN PENCAPAIAN ANDA.





There is nothing more attractive than confidence, once you see your own beauty, so will everyone else.



BYE :)




1 comment:

cακαρ-cακαρ